perjantai 15. kesäkuuta 2012

KESÄRETKI 1/2012, osa 5



Björkö, Mossala
15.6.2012

Meidän lomalainapoika Samuel tiesi sitten, että Houtskärin pääsaaren puolella on hyvä hampurilaisravintola. Sinne siis, kun välillä on kiva syödä jotain muuta, kuin omia pöperöitä. Sitä ennen kävimme tsekkaamassa lähialueiden veneennostopaikat, sillä jos vesi laskee, niin lähirannan nostopaikka on liian jyrkkä ja veneen nostaminen siinä voi käydä hankalaksi. 

Nälkäisenä siis saavuimme Houtskärs Gästgifveri nimiseen paikkaan. Se sijaitsee Houskärin vierasvenesatamassa. Oikein tunnelmallinen ja mukavan oloinen paikka. Ihmisiä oli todella vähän vielä liikenteessä, satama melkein tyhjä, vain muutama hassu vene laiturissa. Onko niin, että juhannuksen jälkeen tällaiset paikat vasta alkavat elämään? Pistää vaan miettimään, että lyhyt on sesonki, todella lyhyt.
Ostimme neljät hampurilaiset, jokainen oman makunsa mukaan. Kahdet isot ranskalaiset ja nuorille limpparit, minä otin lasin vettä, koska olin kuski. Isäntä huomasi, että hänhän on lomalla, joten voisi ottaa vaikka ison tuopin olutta. Ruoka tuli todella nopeasti. Kysyin isännältä, että selvisitkö satasella, koska hän toimi maksumiehenä. Tällä tarkoitin lähinnä sitä, että oliko kuinka kallista, koska tällaisissa paikoissa on yleensä hieman kalliimmat hinnat. Isäntä sanoi, että juuri ja juuri, kympin jäi alle. Ostokset maksoivat 89 euroa. Mitäh??? Minulla jäi siinä kohtaa hampurilainen kesken, koska tuollainen hinta oli jo niin törkeä. Sitten kaivettiin kuitti kukkarosta ja huomattiin, että meidän laskussa oli ylimääräistä noin 40 euroa. Ilmeisesti kassaneidille oli tapahtunut sellainen virhe, että meille yritettiin maksattaa edellisen asiakkaan ostokset uudestaan. Ei muuta kuin isäntä asialle ja asia korjaamaan. Loppu hyvin ja kaikki hyvin. Hampurilaiset olivat valtavat sekä hyvät ja ranskalaiset olivat ISOT. Vois siis suositella, jos täälläpäin ajelee. 


Koirasta olen hieman huolissani. Perheen toinen koirahan jäin kotiin isoisovanhempien huomaan, joka toimii tämän parivaljakon moottorina. Päivä päivältä täällä oleva koira on flegmaattisempi. Makaa vaan sohvalla, eikä lähde ulos vaikka vapaus olisi kulkea miten itse haluaa. Ei myöskään syö juuri mitään. Luulen, että hänellä on yksinkertaisesti ikävä kotiin ja ikävä lajitoveriaan. 

Kotiin taidammekin lähteä jo lauantaina illalla, sillä lauantai-illasta ja sunnuntaiksi on luvattu vähän rankempaa vesisadetta.

Ninnu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti