lauantai 16. kesäkuuta 2012

KESÄRETKI 1/2012, osa 6 (viimeinen)



Björkö, Mossala
16.6.2012

Lähdimme veneellä huviajelulle, isäntä, minä ja koira. Jätettiin nuoriso pitämään mökkiä pystyssä. Ilma oli upea. Meri on hieno, kun sitä katselee rannalta tai Viikkarin kannelta. Minulla on tapana vähän pelätä koko ajan, että jotain sattuu, ajetaan kiveen tai jotain muuta mitä nyt vaan merellä voi sattua. Ajeltiin kuitenkin hiljaa ja onhan veneessä jos jonkinlaista plotteria ja kaukoluotainta..en niistä mitään ymmärrä, enkä edes halua ymmärtää. Ei siis ole minun juttuni, eikä tarvitse, sillä on hyvä, että perheen äiti ei sekaannu ihan kaikkeen.

Itse kuvailin maisemia, sen kun ehdin, koiranhihna toisessa kädessä. Koira oli vielä enemmän paniikissa kuin minä. Kokovartalotärinä, mutta silti hänen piti koko ajan yrittää päästä kiipeämään penkille. Nokka kohti tuulta ja silmät sirrissä ja ”kampaus sekaisin”, sellainen oli koiran matka. Tuli ihan mieleen omakohtainen kokemus Bangkokilaisen tuk-tukin kyydissä, kun kuski ajoi noin 45 min. ensin harhaan ja kun palattiin ruuhkassa takaisin lähtöpisteeseen, oli vauhti todella huimaa ja ajotyyli lievästi ilmaistuna aggressiivinen. Silloin ei oikein tiennyt, miten olisi pitänyt mopon kaiteista kiinni. Ymmärrän siis koiraa oikein hyvin!

Ajelun jälkeen kaivettiin pakastimesta jauhelihakastike ja pistettiin uudet perunat kiehumaan. Voi voi..ruokaa oli jäljellä vaikka kuinka paljon, joten iltapalaksi sitten grillissä broiskun pihviä ja ranskalaisia. Kunnon painajaissapuskaa.  Ilta meni tutun kaavan mukaan eli miehet kalaan ja minä jäin koiran kanssa laiskottelemaan mökille. Vähän Paasilinnaa, telkkaria, torkkuja, teetä ja merelle tähyilyä. Taidan olla kuin koira, sielu lepää vasta, kun lauma on koossa yhdellä silmäyksellä nähtävissä.


Aamu aloitettiinkin sitten saunan lämmityksellä. Ilma li heti aamusta jo pilvinen, joten taitaa kerrankin sääennusteet pitää paikkaansa. Aamupäiväsauna ja pakkauspuuhia sekä siivoamista. Koira hävisi saman tien, kun otin imurin esiin, yleensä sen tekevät perheemme miehet, joten on se hyvä, että perinteitä joku pitää yllä.  Miehet lähtivät vielä merelle, sillä se kymppikiloinen hauki on vielä pyydystämättä. Eilen tuli kyllä silakkaa, jotka pojat taidolla perkasivat. Kotiin viemisiksi on siis pakastettua silakkaa ja haukifileetä. Näiden lisäksi on myös kohtalaisen paljon kalalle haisevaa pyykkiä.
 
Se mökkiloma oli sitten siinä. Veikkaan, että ensi vuonna suuntaamme keskeiseen Suomeen. Olen jo löytänyt edullisen mökin Pihlajaveden rannalta, joka toivottavasti on vuokralla myös ensi kesänä. Olisihan sitten lähempänä myös mummi ja muita sukulaisia.

Tuhannet kiitokset perheelle, joka antoi ”silmäterän” eli tämän mökin käyttöömme. Meillä on ollut täällä mukavaa! 

Ninnu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti