keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Betonimies



Suomalainen mies, ensimmäistä kertaa Turkissa. Istuu ravintolassa uuden netissä tavatun naisystävän kassa. Tilanne on mielenkiintoinen, sillä kyseisellä uroksella on valtava tarve pörhistellä höyheniään ja esittää parhaat puolensa, jotta hän uusi naaransa olisi hänelle suosiollinen.
Kuuntelimme siis naapuripöydän pariskuntaa, joka keskusteli ansiokkaasti ravintolan omistajan kanssa. Mies sanoo: täällä rakennetaan kaikki betonista, onko teillä täällä riittävästi betonia vai pitääkö sitä tuoda EU:n alueelta, johon te ette vielä kuulu ja ettekä pitkään aikaan vielä sinne pääsekään. Miehen äänestä kuulsi selkeästi alentuva sävy. Ravintoloitsija vastasi hyvin kohteliaasti, että kyllä olemme omavaraisia, riittäähän kaikenlaista esim. noista vuorista, ääni oli kohtelias mutta viileä. Samainen herra aloitti keskustelun siitä, että haluaisi ostaa asunnon Alanyasta. Rinta rottingilla hän kertoi, miten paljon Suomessa kaikki maksaa ja kuinka paljon ihmiset siellä tienaavat. Hän kertoi tarkkaan kuuntelijoille Helsingin Kruunuhaan asuntojen vuokra- ja myyntihinnat, teki myös täysin selväksi sen, että ravintoloitsija, joka on turkkilainen, ei voi koskaan ymmärtää eikä edes unelmoida niin suurista summista.
Mies ihmetteli myös sitä, että miksi Alanyasta asunnon ostaneet eivät hyöty käytä asuntoaan täysipainoisesti. Jos omistaja itse lomailee vuodessa 4-6 viikkoa, niin miksi hän ei siis laita loppua noin 48 viikkoa vuokralle ja ota siitä hyvät rahat. Ihan nolotti myöntää, että kyseessä oli suomalainen keski-ikäinen mies, jolla oli sen suuruinen aukko sivistyksessä, ettei edes tiedä minkälaista ilmaa tässä maassa on eri vuodenaikoina. Mies myös äimisteli sitä, miksi täällä annetaan ihmisten aloittaa rakentaminen, jos ei ole kuitenkaan varaa rakentaa taloja loppuun asti. Tähänkään fiksu ravintoloitsija ei kommentoinut mitään.
Pariskunnan poistuessa ravintolasta jouduimme melkeinpä pyytämään anteeksi hänen käyttäytymistä..on se niin noloo…
Jostain kumman syytä meitä jäi vainoamaan tuo betoni. Seuraavana aamuna parvekkeen alla huristeli kolme betoniautoa, valoivat uutta talonpohjaa. Päivällä toisessa paikassa taas tärisytettiin juuri valettua betonilattiaa uuden hotellin pohjaksi, löysimme myös kaupan jossa myytiin betonisäkkejä ja myllyjä. Ympärillä hotellit, talot, uima-altaat, holvikaaret, aidat, suojamuurit, pihapatsaat, puistonpenkit, portaat, ja parvekkeet on valmistettu betonista, joten betonia riittää. Huomasimme myös, että täällä osataan valmistaa ihan itse tiiliä, sillä löysimme myös tiilitehtaan..tästä täytyy varmaan vinkata miehelle, jos sattuu vielä vastaan tulemaan.

Ninnu ja Annu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti