keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Mopedimies



Tuuli oli voimakas ja aallot löivät lujaa ja korkealle. Meri kiehui ja uimarantaan ei ollut menemistä, paitsi tietenkin uteliaalla mopedimiehellä ja mopedilla.
Mopedi mies oli noin hiukan alle viisikymppinen kansainvälinen, omien sanojensa mukaan. Oli ollut töissä jopa Virossa, mutta ensi kertaa täällä Turkissa lomalla. Mopedi mies vuokrasi itselleen mopedin, mutta ei kypärää. Mopedimies kantoi farkkujen takataskussa, kukkaron, jossa paljon rahaa ja passinkin, kuten jokaisen kunnon kansainvälisen suomalaisen miehen kuuluukin kantaa. Mopedimiehellä ei ollut kaikki aistit enää ihan kunnossa. Lieneekö sitten iän tuomaa vaivaa vai johtuneeko muutamasta alkoholiannoksesta, joita hän oli nauttinut pitkin päivää. Mopedimies siis ei nähnyt oikein kunnolla merta ja isoja aaltoja, joten hän päätti mennä mopedilla katomaan niitä lähempää.

Mopedimies ajoi mopedin vesirajaan, jolloin mopedin etupyörä alkoi luisumaan rantatöyrästä alas ja mopedimies perässä. Samaan aikaan mereltä pyyhkäisi valtaisa aalto, joka otti mukanaan sekä miehen, että mopedin. Mies rämpi vedestä, mutta mopedi jäi meriveteen makaamaan. Meri oli vienyt mennessään myös miehen passin ja lompakon, joka sisälsi 1700 euroa.

Mopedimies oli uroteostaan, jostain syystä aika ylpeä, kuten ehkä monilla kansainvälisillä suomalaisilla miehillä on tapana. Ylpeänä hän kertoi, että oli vielä saanut sakkoa, koska ei ollut kypärää ja ajokorttia. Voi mopedimies. Jos kansainvälisellä suomaisella mopedimiehellä on vaimo, hän on varmaan hirmuisen onnellinen omasta ja miehensä puolesta.

Ninnu ja Annu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti