maanantai 13. helmikuuta 2012

Matkakumppani

 

Kuten kaikki tiedämme, toisella on ominaisuuksia ja erilaisia taitoja, joita toisella ei taas ole. Kun sopivat ihmiset löytävät toisensa, he ikäänkuin täydentävät toisiaan. Näin käy joskus avioliitoissa, mutta hyvässä ystävyydessä näin käy aina, sillä muutenhan se ei olisi hyvää ystävyyttä. Eivät huonosti toisilleen sopivat ystävykset ole ystäviä, eikä toisilleen epäsopivat ihmiset lähde pitkälle matkalle keskenään, ainakaan toista kertaa. Jokainen tietää, että parikin yötä epäsopivan kaverin kanssa on yhtä helvettiä.

Totta kai matkalla saattaa toinen alkaa ärsyttämään, se on ihan luonnollista. Kun vietetään aikaa 24/7, ei ole ihme, että välillä pinna kiristyy. Ihminen vaan on sellainen, että välillä täytyy saada aikaa itselleen ja omaa tilaa. Oman tilan saaminen ja ajan järjestäminen saattaa olla haasteellista vieraassa maassa, kun ei ole kuin tuo yksi ja ainoa matkakumppani, jonka kanssa puhuu yhteistä kieltä. Kaikesta huolimatta on tärkeää ymmärtää, että ihan kaikkea ei tarvitse tehdä yhdessä, vaan joitain asioita voi tehdä itsekseenkin. Pienikin hengähdystauko ja aikaa omille ajatuksille, tekee todella hyvää.

Minulla on hyvä matkakumppani, eikä vähiten siksi, että hän on sairaanhoitaja. Tosin olisi hän ihan hyvä, vaikka olisi insinööri..hmm..tai mikä muu tahansa ammatiltaan. Lämpimissä olosuhteissa on hienoa, että on mukana henkilö, joka jaksaa muistuttaa nesteen ja suolan riittävästä saannista. Muistuttaa aurinkovoiteen tärkeydestä ja on sitä myös valmis levittämään ulottumattomille alueille. Jos nyt kuitenkin on sattunut käymään niin, että aurinkovoiteesta huolimatta iho onkin kärtsännyt, jaksaa ihana sairaanhoitajamatkakumppani hoitaa palanutta matkakumppaniaan. Hän käärii minibaarin kylmät viinapullot märkäään pyyhkeeseen ja jääpalat muovipussiin ja asettelee ne palaneelle iholle. Annostelee riittävän määrän särkylääkettä ja antihistamiinia, että potilas taas jaksaa olla edes hieman mukava ja yhteistyökykyinen. Matkakumppani ei motkota, sillä hän kyllä tietää, että itsensä auringossa polttanut itse tietää, että voidetta olisi pitänyt laittaa paljon useammin.

Matkakumppani pitää myös lukemisesta illalla, ennen nukkumaan menoa. Häntä ei häiritse se, vaikka toinen jatkaisi lukemista vielä senkin jälkeen, kun hän itse ei enää halua lukea. Hän osaa siis nukkua lukulampun valossa. Matkakumppani osaa myös käyttää korvatulppia, sillä mikään ei ole niin raivostuttavaa, että matkakumppani on niin herkkäuninen, että heräilee joka ääneen ja rasahdukseen ja jaksaa valittaa siitä seuraavaan puoleen päivään.

Tärkeää on, että matkakumppanit voivat myös huoletta sorkkia ruokaa toistensa lautasilta, juoda samasta pullonsuusta, nyrkkipyykätä toistensa alusvaatteet, käyttää samaa hammastahnaa, voiteita ja deodoranttia.

Ninnu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti