maanantai 13. helmikuuta 2012

Reissukamera

 

Tilasin kameran, hienon.

Mainoksessa sanottiin, että OLYMPUKSEN SP-800 UZ-malliston lippulaiva on pelkkää superlatiivia: laajakulmainen 28 - 840 mm kinovastaavuuteen yltävä 30x zoom, HD-teräväpiirtovideoiden tallennus ja 2 Gt:n sisäinen muisti. Voi ottaa lähikuvia kymmenien metrien päässä kohteesta, kokeilla panoraamatoimintoa, Beauty-kasvokuvausta tai napata paras kasvonilme sarjakuvaamalla 10 kuvaa/s nopeudella! JESTAS...Uudella kameralla voin rajata 14 Mt:n kuvakennon tuottamista todella suurista kuvista pienempiä yksityiskohtia, vaikka kasvoja, uusiksi tarkoiksi kuviksi. Sitten mainoksessa sanottiin vielä, että Isolla 3":n ruudulla se on helppoa. Voi kuvata videota 1280 kuvapistettä leveällä kuvalla 30 ruudun sekuntinopeudella. Mahdollisuudet eivät lopu. Halutessasi automatiikka hoitaa kaiken. 
Tää on siis mun juttu!!! Juuri siis tuo viimeinen lause vakuutti minut kameran tilaushetkellä. Halutessasi automaatti hoitaa kaiken...

Kameran osto hetkellä näin kuin filmin lailla mielessäni, miten otan upeita kuvia. Juuri tämän uuden kameran ansiosta minusta paljastuu se kadoksissa ollut taiteilija. Aavistan, että luovuuteni puhkeaa ihan uudenlaiseen kukkaan ja läheiset ihmiset saavat ihastella upeita otoksiani niin kotikoneella kuin facebookissakin. Miten kykenenkään vangitsemaan ne taianomaiset hetket uudella kamerallani paremmin, kuin koskaan ennen. Reppureissultani ikuistan Aasian ikimuistettavimmat kohteet, kaunista luontoa ja ihmisten arkea.

Totuus taitaa sittenkin olla mainosta karumpaa. Ok, kamerassa on suomenkielinen valikko ja käyttöohjeet on kameran muistissa, ei pääse hukkumaan...hyvä, kunhan ne ensin löytää. Mutta mitä hemmettiä tarkoittaa 1/2,33” CCD-kenno, 14,7 Mp , 30x optinen zoom , objektiivi: 4,9 - 147, mm, F2,8–5,6, kaksoiskuvanvakaaja tai PictBridge, Dpof, Exif ?

Pitääkö minun oikeasti ymmärtää mitä nuo kaikki tarkoittavat, että pystyn ottamaan täydellisiä kuvia?

Kamera on tulossa ensi viikolla postissa ja siinä on 14 vrk palautusoikeus...katsotaan, katsotaan.

Ninnu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti